Land, himmel och hav

Det finns alltid något nytt hitom och bakom horisonten

Båtkyrkogård i Camaret Sur Mer.

Utanför Brest ligger byn Camaret Sur Mer, ett vanligt och populärt stopp för seglare längs Bretagnes kust. Där finns en skyddad marina och man finner här det mesta som båtfolk kan behöva. Atmosfären har mycket av det genuina Bretagne. På udden nära marinan ligger en vacker liten kyrka, chapelle de Notre-Dame-de-Rocamadour, och längs kusten utanför byn kan man vandra runt och bese relikar från andra världskriget. Camaret ansågs 1939 vara den första hamnen i Europa där man specialiserat sig på hummerfiske. Där fanns plats för 200-300 båtar och hamnen blev senare viktig även för de som fiskade sardiner. Fiskets guldålder fortsatte fram till tidigt sextiotal, men avtog så småningom och de flesta båtarna försvann. Kvar blev ett antal som rostiga och sargade av tidens tand ligger på stranden och förfular omgivningen. De är dock ett populärt fotobjekt och vid lågvatten ser man nästan alltid någon som med kamera eller mobil i högsta beredskap  ses ströva runt de här vraken.

Inlagt 2020-03-02 16:30 | Läst 2091 ggr. | Permalink
Väldigt vackra bilder från Camaret. Har aldrig varit där men det ser verkligen ut som Bretagne. Förvånar mig att båtarna får ligga kvar, så småningom kommer dom läcka olja och annat, om det inte redan skett. Gillar verkligen bilderna, ändå undrar jag, färgerna ser väldigt bleka och lite urtvättade ut? Hälsningar/ Björn
Svar från Benbjo 2020-03-03 16:50
Hej Björn!

Tack för kommentaren. Ja. det är förvånande att dessa vrak ligger kvar. Första gången vi såg dem var i september 2006. Åtta år senare när vi återkom till marinan så låg de fortfarande kvar. Kul att du gillar bilderna. De kanske skulle behöva en viss justering men jag upplever dem inte som väldigt bleka i varken i min MacBook Pro eller i iMacen.

Mvh
Bengt



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver