Land, himmel och hav

Det finns alltid något nytt hitom och bakom horisonten

Himmel och hav

Inför en segling från St Martin i Karibien till Azorerna är det kanske inte ett spegelblankt hav man i första hand tänker på. Det man förbereder sig på och väntar sig är snarare hårda vindar och hög sjö. När vi hade kommit ungefär halvvägs, cirka tusen sjömil, så dog vinden ut totalt. Under tre dygn var havet i det närmaste spegelblankt. Molnen borta vid horisonten speglade sig i vattnet. Inte en enda vindpust, vi kunde rulla in seglen och båten låg helt stilla. Tystnaden var kompakt och lirorna som hade landat runt oss gav inte ett ljud ifrån sig. Det var nästan lite kusligt. Trots att det var soligt och varmt så var ett dopp i havet inte att tänka på, för nära oss "seglade" Portugisiska örlogsmän vars trådar är livsfarligt giftiga.

Lirorna. 

Portugisisk Örlogsman.

Inlagt 2017-01-07 12:33 | Läst 2366 ggr. | Permalink
Fantastiskt fint! Fascinerande att det kan vara så stilla ute på 'stora' Atlanten.. Läskigt med dessa livsfarliga 'Portugisiska Örlogsmän'! Har själv sett såna ilandspolade på Teneriffa en gång för längesedan, petade t.o.m på en försiktigt, i okunskap om deras farlighet..
Hälsn!
Det var mycket vackert, speciellt maneten.
Så vackert, fast om man vill ha segelvind så var det kanske inte optimalt, men i din beskrivning så låter det mycket fint. Snygga bilder och den där portugisiska örlogsmannen kände jag inte till innan, så då lärde jag mig något nytt även i dag.
Tack för fina kommentarer. Mer om portugisisk Örlogsman finns här:
https://konstigadjur.wordpress.com/2011/10/10/portugisisk-orlogsman/
Väldigt vackert och ordet engelskans "serenity" känns väldigt passande...
Intressant!
- hawk



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver